top of page
166327703_932146647555588_1613920552752416393_n_edited_edited_edited_edited.png
166327703_932146647555588_1613920552752416393_n_edited_edited_edited_edited.png
166327703_932146647555588_1613920552752416393_n_edited_edited_edited_edited.png

MODERSKAB - EN KÆRLIG PRAKSIS

Meditation er på mange måder et oplagt redskab at blive fortrolig med under graviditeten. Måske er du vant til at meditere eller har aldrig prøvet det før? Det er ikke vigtigt at have noget kendskab til meditation. Erfaring er kun relateret til dig, din krop og dit sind. 

Ligesom i gravidyoga som du måske kender vil vi undersøge hvordan du oplever det at være gravid. Forskellen kunne siges at være at vi i meditationen stifter bekendtskab med hvad der rører sig indeni, under din graviditet. 

En graviditet farves ofte rosenrød i vores samfund og fødslens skyggeside synes på mange måder ikke belyst i tilstrækkelig grad. Måske opleves din graviditet som nem, men det er også muligt at den er præget af smerte, sorg, tab af frihed, angst, stress mm. Alle disse aspekter er naturlige, om end de ikke altid tildeles opmærksomhed i en kultur hvor graviditet og moderskab ofte kommer til at handle om den både fysiske og synlige forandring en kvinde går igennem. Den forandring der mærkes i en kvinde indadtil tildeles ikke opmærksomhed i samme grad. 

il_570xN_edited.jpg

Når et barn fødes, synes det lige så afgørende at der i samme øjeblik fødes en mor. Egentlig starter den fødsel allerede ved opdagelsen af liv i maven, men det er meget forskelligt hvornår kvinder oplever en følelse af en mor/ barn relation.

Den omvæltning det er at blive mor, leder de fleste ind i en større udviklingsproces. En ny tid hvor der føles og prioriteres anderledes. Den rejse det er at være gravid og blive mor findes der ingen opskrift på. Alle kommende mødre oplever forandringerne forskelligt. Noget de fleste dog synes at have tilfælles er en større opmærksomhed indadtil, i retning af det lille barn og liv der vokser. 

EN FORBUNDETHED TAGER FORM

Et liv vokser i maven og der er pludselig to bevidstheder i samme krop.
Gennem meditation og mindfulness kan vi komme i kontakt med kroppen og vores intuition som mødre.

Vi vil under en sådan session/ forløb komme til at arbejde med visualisering og afspænding i vores krop og sind. Således at vi både under graviditet og fødsel kan læne os ind i en følelse af at være afslappet og ubesværet til stede. Når vi føler os mindre stressede er det nemmere at komme i kontakt med følelser som kærlighed og omsorg. To afgørende aspekter for barnets liv i os.

 

Vores barn skal helst svømme i en lagune af kærlighed og medfølelse. Men for at det kan ske er vi nødt til at kultivere følelsen hos os selv. Barnet mærker dette både inde i maven og i fødselskanalen når fødslen er i gang. 

Noget af det vigtigste jordemødre nævner i forbindelse med fødselsforberedelsen er Oxytocin. Vores kærlighedshormon. Det skal flyde over i denne tid. Netop derfor er det vigtig at kunne være i forbindelse med både selvomsorg og en følelse af at være tryg. Det er ikke nogen garanti at denne tryghed automatisk indfinder sig når veerne vælter ind. Heller ikke selvom verden omkring dig ånder fred.

 

AT TRÆKKE VEJRET FOR TO

Åndedrættet kan gennem meditation  komme til at fungere som et anker, der kan holde der fast i nuet.  Et redskab, der under fødslen kan hjælpe dig gennem en ve ad gangen. Særligt når veerne kommer og går kan det være en stor hjælp at kunne finde en form for centrering. 
 

Det kræver ikke andet end et ønske om at komme i kontakt med sig selv. På den måde er det muligt at tage en lille smule ejerskab i graviditet og fødsel

gratitude-meditation-pregnancy.jpg

ALLE KAN VÆRE MED

Gravidmeditation kræver som sagt ikke nogen erfaring. Det kan være du er i starten af din graviditet eller måske lige gået på barsel. De mindfulness øvelser vi vil arbejde med er simple, med udgangspunkt i hvordan du har det på dagen. Det er muligt jeg vil supplere med enkelte yin yoga øvelser hvis det synes nødvendigt for at finde ro i kroppen.

 

Det er ikke nødvendigt at sidde på gulvet i en bestemt stilling. Puder, stol og måtte er tilgængeligt, så hvis det føles rarest at ligge ned er det en mulighed. Hvordan vi fysisk tager os ud når vi laver øvelserne er underordnet.

 

Som jeg ser det findes der ikke et mere afgørende tidspunkt i en kvindes liv til fordybelse og nærvær. Det giver god mening at lade verden ligge for en stund – et lille liv vokser i din mave. 

 

Jeg tilbyder gravidmeditation i små grupper eller 1:1.

Du er velkommen til at kontakte mig hvis du er nysgerrig eller ønsker at bestille en tid..

Undervisningen foregår i Trekroner ved Roskilde eller hos dig. 

bottom of page